Monday, February 17, 2014

CellMaxx

Saya tahu ramai yang keliru bila saya mengwar-warkan tentang ADULT Stem Cell. Adult stem cell tidak sama dengan stem cell
yang terhasil atau dihasilkan dari buah-buahan. Adult stem cell
wujud secara semula jadi di tulang sum-sum manusia.

Manusia berasal dari satu sel dan satu sel itulah yang berkembang menjadi berjuta-juta sel lain dalam tubuh badan manusia menjadi bahagian/organ yang lain. Dan kilang yang mengeluarkan stem cell induk kita tu pula letaknya adalah di dalam tulang sum-sum manusia. Bagaimana pun kilang ini berhenti dari mengeluarkan sel induk bila bila kita semua mencapai usia 25 tahun. Pintu kilang tertutup sendiri.

Seiring dengan perkembangan usia manusia kita kerap mendengar dan melihat orang-orang tua yang dihinggapi penyakit kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, gout, lemah lutut dsbnya. Sebaliknya kanak-kanak pula berpotensi untuk sembuh lebih cepat dari sakit mahupun kecederaan. Kerana apa ? Kerana seiring peningkatan umur berlaku kerosakan sel-sel dalam tubuh.Banyak sel yang cedera dan rosak akibat radikal bebas. Akibat tebiat pemakanan yang buruk dan tidak terkawal.

Cellmaxx bukanlah ubat mahupun stem cell. Ia hanyalah AFA atau Alge hijau biru. Bahasa mudahnya AFA adalah lumut. Aphanizomenon Flos Aquae ( AFA ) yang terkandung dan menjadi bahan utama di dalam Cellmaxx itulah yang bertanggungjawab merangsang semula tulang sum-sum kita sehingga berjaya merembeskan / mengeluarkan semula stem cell- stem cell induk dari tulang sum-sum manusia.

Dari mana kah AFA Cellmaxx ini berasal ? AFA adalah lumut hijau biru yang terhasil di sebuah Tasik yang berasal dari bekas kawah gunung berapi di Tasik Klamath Oregon Amerika Syarikat. AFA/Alga hijau biru ini adalah makanan yang bernutrien padat yang kaya dengan vitamin, mineral, asid amino yang penting dan protein. Pengambilan AFA mempertingkat tenaga, ketinggian kejelasan mental,peningkatan memori, perasaan dan kejelasan sihat secara keseluruhan.

Bukan hanya kerajaan Amerika saja yang memerintahkan para saintisnya membuat kajian tentang kebolehan dan keberkesanan AFA tetapi banyak lagi penyelidikan yang dijalankan mengenainya oleh penyelidik-penyelidik pihak ke 3 di serata dunia. AFA tidak merawat penyakit sebaliknya pengambilan
yang berterusan sangat efektif untuk menghidupkan semula bone marrow/tulang sum-sum kita semua.

Faktanya selepas 60 minit pengambilan AFA tulang sum-sum kita mengeluarkan sehingga 3-4 juta adult stem cell baru @ bersamaan 25% dari stem cell induk tubuh. Bersamaan itu juga berlaku peningkatan Natural Killer sebanyak 40% dalam badan. Dan NK inilah yang membunuh dan menghapuskan sel-sel tumor/kanser dari dalam secara semula jadi.

Manusia berasal dari hanya 1 cell dan cell itu kemudiannya berkembang menjadi cell tubuh yang lain. Bila sel induk ini sampai di hati - ia menjadi sel hati yg baru dan sihat. Ia merawat sel-sel hati yg rosak . Bila sel ini sampai ke buah pinggang ia adalah sel induk yang baru dan sihat dan menggantikan sel buah pinggang yang dah rosak. Bila sel induk sihat ini melakukn perjalanan ke jantung, ia menjadi sel induk jantung yg baru dan sihat. Sehinggakan seolah-olah sel-sel tubuh diganti baru.

Tubuh kita ni ibarat kereta dan enjinnya pula adalah organ tubuh. Bila enjin kereta itu diangkat dn diganti baru bagaimana performance keretanya ? Tentu lebih baikkan ? Kami tidak menjual produk stem cell sebaliknya yang kami jual hanyalah teknologi penyembuhan/pemakanan terbaru melalui AFA dan ia disahkn HALAL oleh badan islam US yang mendapat pengiktirafan JAKIM.
Oh ya clinical reference/medical journal tentang AFA ini boleh didownload di laman web syarikat:
www.maxx.my ( di bahagian media )

1 comment:

  1. Anda menciplak keseluruhan entri ini. Sila padamkan keseluruhan entri ini dari blog anda.

    ReplyDelete

Web-Blog Pilihan